Stap 4: Beantwoord de vragen

Nadat de deelnemers de statements hebben herschreven, beantwoorden ze in groepen de vragen hieronder:

  1. Mensen leggen de cummulatieve impact van micro-agressieve ervaringen soms als ‘dood door duizend sneetjes’. Ben je het met deze beschrijving eens of oneens? Leg je antwoord uit.
  2. Wanneer mensen het over micro-agressie hebben, is een veelgehoorde reactie dat het gaat om ‘onschuldige handelingen’ en dat de person die het ervaart het moet leren loslaten. Ben je het hier mee eens of oneens? Leg je redenering uit.
  3. Als een person uit een gemarginaliseerde groep je erop wijst dat je opmerking micro-agressief was, hoe zou je dan reageren? Zou het de kans dat je dezelfde opmerking nog een keer zou maken veranderen? Waarom wel of niet?
  4. Sommige mensen beweren dat de impact van subtiele vooroordelen, zoals micro-agressie, schadelijker is dan de impact van duidelijke discriminatie. Ben je het eens of oneens met deze stelling? Leg je antwoord uit.
  5. Kies een micro-agressief statement uit kolom A. Wat denk je dat de bedoeling was van de spreker? Verandert de intentie de impact van het micro-agressieve statement?