Stap 3: Discussion

Groepsdiscussie over stereotypering. Deelnemers wordt gevraagd om te reflecteren op hun eigen denken, in plaats van te rapporteren wat andere individuen in de kleine groep zeiden.

  •  “Hebben we sommige van deze mensen gestereotypeerd? Hoe?”
  • “Welke aannames hebben we gemaakt over individuen?”
  • “Welke dingen zorgen ervoor dat we mensen gaan stereotyperen?”
  • “Hoe voelt het om gestereotypeerd te worden?”
  • “Zijn stereotypen accuraat of zorgen ze ervoor dat we dingen geloven die niet op feiten zijn gebaseerd?”

Stereotyperingsprofielen

Naam Leeftijd Geslacht Achtergrond

Serhat

15

Mannelijk

Serhat is 3 maanden geleden gestopt met school omdat zijn moeder hem nodig had om wat geld te verdienen nadat zijn vader naar Turkije was teruggekeerd. Hij werkt 6 dagen per week in het restaurant als keukenhulp en ober.

Sally

19

Vrouwelijk

Sally werkt al 14 maanden als serveerster voor Buck. Op zondag en maandag is zij de verantwoordelijke. Sally heeft een charmante persoonlijkheid en kan goedoverweg met haar klanten.

Liz

54

Vrouwelijk

Liz werkt al 2 jaar als assistent-kok voor Buck. Liz werkt parttime omdat ze ook voor haar kleinkinderen zorgt terwijl hun ouders aan het werk zijn. Liz is betrouwbaar, maar kan soms botsen met andere medewerkers.

Hyun Jin

27

Vrouwelijk

Hyun Jin werkt op oproepbasis voor Buck. Vanwege haar religieuze verplichtingen mag ze niet op zondag werken en is ze vaak niet beschikbaar op zaterdag vanwege grote familiebijeenkomsten. Hyun Jin kan goed opschieten met alle medewerkers en klanten, maar heeft soms moeite met communiceren vanwege haar beperkte kennis van het Engels.

Bilal

18

Mannelijk

Bilal werkte als ober, maar is de laatste tijd als keukenhulp gaan werken vanwege klanten die weigeren bediend te worden door 'die extremist'. Bilal is hardwerkend, maar heeft moeite om vrij te krijgen op vrijdag om naar de moskee te gaan.

Drew

36

Mannelijk

Drew is al 7 jaar de chef-kok van Buck. Hij is vriendelijk tegenover al het personeel en maakt vaak grapjes. Zijn maaltijden zijn beroemd in de stad.