Onderwerp 2 Relevante psychologische factoren bij micro-agressies

Micro-agressies komen vaak Voort uit impliciete vooroordelen en stereotypen die individuen hebben over gemarginaliseerde groepen. Verschillende psychologische factoren kunnen deze vooroordelen vormgeven/veroorzaken, zoals socialisatie, mediabeelden en persoonlijke ervaringen.

De neiging om mensen te categoriseren en stereotyperen op basis van hun groepsidentiteit is een natuurlijk cognitief proces dat ons helpt om door de wereld te navigeren. Maar, het kan ook leiden voor onnodige vooroordelen en aannames. Zoals de aannemen dat een persoon van een bepaald ras minder intelligent of minder competent is op basis van stereotypen die zijn geïnternaliseerd. Stereotypering houdt in dat iemand in de eerste plaats wordt gezien als lid van een groep, in plaats van als een individu, en dat men ervanuit gaat dat die persoon alle sociale, culturele en gedragskenmerken deelt met alle anderen uit die groep. Stereotypering kan gaan over raciale identiteit, geslacht, seksualiteit, leeftijd, handicap en zelfs etniciteit en religie.

Een andere psychologische factor die kan bijdragen aan micro-agressie is het zogenoemde ‘ingroup bias’, wat verwijst naar de neiging om leden van de eigen groep te begunstigen en positiever in te schatten. Deze vooringenomenheid kan er ook toe leiden dat je negatieve aannames doet over individuen uit andere groepen en dat hen slecht(er) behandelt.

Daarnaast speelt socialisatie een rol bij het ontstaan van micro-agressies. Mensen worden vaak gesocialiseerd in bepaalde houdingen en overtuigingen over gemarginaliseerde groepen via familie, leeftijdsgenoten en bredere culturele tendensen. Iemand die opgroeit in een gezin dat denigrerende opmerkingen over immigranten maakt, is bijvoorbeeld eerder geneigd zelf ook micro-agressief gedrag te vertonen tegenover mensen met een immigratieachtergrond.

Ten slotte kunnen ook persoonlijke ervaringen de houding en het gedrag van een individu ten opzichte van gemarginaliseerde groepen bepalen. Negatieve ervaringen met individuen uit bepaalde groepen kunnen leiden tot vooroordelen over de hele groep, ook als deze persoonlijke ervaringen niet representatief zijn voor de groep.

Over het algemeen zijn de psychologische factoren die bijdragen aan micro-agressie complex en veelzijdig. Inzicht in hoe deze factoren werken kan individuen en organisaties helpen stappen te ondernemen om micro-agressief gedrag te verminderen en een meer inclusieve omgeving te creëren.