Βήμα 1: Εισαγωγή

Ο συντονιστής συζητά τον στόχο της εκπαίδευσης, θέτει βασικούς κανόνες και εξηγεί την άσκηση. 

Ένα παράδειγμα εισαγωγής

Αυτή η εκπαίδευση σας καλεί σε αναστοχασμό με συμπόνια για τον εαυτό σας και συναισθηματική απόσταση σχετικά με την αντιδραστική συμπεριφορά σε καταστάσεις όπου μπορεί να έχετε διαπράξει άθελά σας μικρο-επιθετικότητα. Σκοπός αυτού του αναστοχασμού είναι να σας παρέχει εργαλεία για να επεξεργαστείτε την εμπειρία σας και να σας διδάξει να απαντάτε με μη αμυντικό, προορατικό τρόπο στο μέλλον

Προτού ξεκινήσουμε, θα ήθελα να θέσω ορισμένους βασικούς κανόνες, ώστε να μπορέσουμε όλοι να συμμετάσχουμε σε έναν ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ μας, όπου όλοι θα αισθάνονται ότι απολαμβάνουν την υποστήριξη και τον σεβασμό

  1. Διατηρήστε την προσοχή σας στον εαυτό σας. Μπορεί να είμαστε εδώ με μια ομάδα, αλλά αυτή η εκπαίδευση είναι για εσάς. Στραφείτε προς τα μέσα και αφήστε τον εαυτό σας να βιώνει τη στιγμή.  
  2. Εάν μιλά κάποιος άλλος, ακούστε ενεργά. Δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε κάποιον άλλο. Καθένας βρίσκεται στο δικό του ταξίδι. 
  3. Ο συντονιστής θα αντιδράσει σε αντιπαραγωγική και ασεβή συμπεριφορά ή σχόλια. 

Έχετε να προτείνετε πρόσθετους κανόνες που θα μπορούσαν να προάγουν την ανοιχτή και παραγωγική συζήτηση;  

Αρχικά, θα αφιερώσουμε μερικά λεπτά για να εκτελέσουμε κάποιες ασκήσεις αναπνοής για να μειώσουμε τον καρδιακό μας ρυθμό και να χαλαρώσουμε το σώμα μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την άσκηση με δεκτικότητα και ήρεμη ψυχική κατάσταση. Έπειτα, θα εμβαθύνουμε λίγο στη μικρο-επιθετικότητα και την αμυντική συμπεριφορά μέσα από τις δικές μου άμεσες εμπειρίες. Τέλος, θα συμμετάσχετε σε μια άσκηση καταγραφής και θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση με μια ομαδική συζήτηση.