Βήμα 3: Επεξήγηση

Ο συντονιστής εξηγεί τι είναι ο διαλογισμός Osho Kundalini, πώς εκτελείτε και γιατί χρησιμοποιείται σε μια εκπαίδευση σχετικά με τις ενέργειες μικρο-επιθετικότητας (5 λεπτά).  

Παράδειγμα
Ο διαλογισμός Osho Kundalini χωρίζεται σε τέσσερα στάδια κίνησης και ακινησίας για να αφυπνίσει την λανθάνουσα ενέργεια στη βάση της σπονδυλικής στήλης, γνωστή ως kundalini, και να της επιτρέψει να ρέει ελεύθερα σε όλο σας το σώμα. Κάθε στάδιο διαρκεί 15 λεπτά. Τα τέσσερα στάδια έχουν ως εξής:

  1. Κίνηση με ταλάντωση.
    1. Κλείνετε τα μάτια σας, στέκεστε σταθερά στο έδαφος με τα γόνατα ξεκλείδωτα, προσπαθήστε να χαλαρώσετε το σώμα σας και να το αφήσετε να ταλαντευθεί. Δεν χρειάζεται να επιβάλλετε τίποτα, δεν χρειάζεται να σκέφτεστε υπερβολικά, απλά αφήστε το σώμα σας να ταρακουνηθεί.
  2. Κίνηση μέσω του χορού
    1. Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και αφήστε το σώμα σας να εκφράζει κινήσεις όπως θέλει. Κουνήστε τα χέρια σας, περιστρέψτε τους γοφούς σας, μετακινηθείτε από τη μία πλευρά στην άλλη. Ό,τι αισθάνεστε ως σωστό, είναι σωστό. Αφήστε την ενέργεια που έχει ενεργοποιηθεί εντός σας να κινηθεί μέσα στο σώμα σας.
  3. Ακινησία όταν στέκεστε ή κάθεστε
    1. Μείνετε ακίνητοι ή καθίστε ακίνητοι, χωρίς να ανοίξετε τα μάτια σας ή να πιάνετε πράγματα. Δεν θέλετε να διαταράξετε την ενέργειά σας. Απλά ακούστε τι συμβαίνει εντός σας.
  4. Ακινησία κατά την κατάκλιση
    1. Με τα μάτια ακόμα κλειστά, ξαπλώστε και μείνετε ακίνητοι για τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης.

Αυτός ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική ημέρα, επομένως συνιστάται αυτός ο διαλογισμός να εκτελείται αργά το απόγευμα.

Ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η σχέση με τη μικρο-επιθετικότητα. Επειδή η μικρο-επιθετικότητα μπορεί να μοιάζει με «κόψιμο από χαρτί», ίσως να μην παρατηρήσετε πόσο επηρεάζεστε στην αρχή. Αυτός ο διαλογισμός είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια και να επιτρέψετε στην ενέργεια kundalini να ρέει εντός σας και να σας επαναφέρει σε μια πιο ήρεμη κατάσταση του νου.