Βήμα 3: Εισαγωγή

Ο συντονιστής θέτει τους βασικούς κανόνες και δίδει τις οδηγίες για το παιχνίδι με τα φύλλα με τα προνόμια και τοποθετεί μια στοίβα με αποκόμματα χαρτιού κοντά τους.

Παράδειγμα:

Προτού ξεκινήσουμε, θα ήθελα να θέσω ορισμένους βασικούς κανόνες, ώστε να μπορέσουμε όλοι να συμμετάσχουμε σε έναν ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ μας, όπου όλοι θα αισθάνονται ότι απολαμβάνουν την υποστήριξη και τον σεβασμό.

  1. Να είστε στοχαστικοί. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο των λέξεών σας και πώς μπορούν να επηρεάσουν τους ομοτίμους σας.
  2. Μιλήστε εκ περιτροπής, δώστε σε όλους χρόνο να μιλήσουν και προσπαθήστε να μη διακόπτετε τους άλλους.
  3. Εκφράστε τη διαφωνία σας με σεβασμό (μην επιτίθεστε στο άτομο, συζητήστε τις ιδέες).

Έχετε να προτείνετε πρόσθετους κανόνες που θα μπορούσαν να προάγουν την ανοιχτή και παραγωγική συζήτηση;

Για την άσκηση: Ακολουθεί ένας κατάλογος προνομίων και για τους σκοπούς αυτής της δραστηριότητας δεν έχετε κανένα από αυτά τα προνόμια. Σας αφαιρέσαμε όλα αυτά τα προνόμια και εσείς, ως ομάδα, πρέπει να τα αγοράσετε πίσω από εμάς. Κάθε προνόμιο κοστίζει 100€. Έρχομαι σε λίγο για να σας μοιράσω αυτό το φύλλο με τα προνόμια και να δώσω ένα χρηματικό ποσό σε κάθε ομάδα. Αυτό είναι το ποσό των χρημάτων που πρέπει να ξοδέψετε ως ομάδα για να αγοράσετε προνόμια. Θα σας δώσω 15 λεπτά για να συζητήσετε τα προνόμια και να αποφασίσετε ποια προνόμια θα θέλατε να αγοράσετε. Κατόπιν θα επανέλθουμε σε ολόκληρη την ομάδα και θα κάνουμε έναν απολογισμό.