Βήμα 3: Συζήτηση

Ομαδική συζήτηση για τα στερεότυπα. Ζητείται από τους συμμετέχοντες να στοχαστούν επί του δικού τους σκεπτικού, αντί να αναφέρουν τι είχαν να πουν άλλα άτομα στη μικρή ομάδα.

  • «Δημιουργήσαμε στερεότυπα για μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους; Πώς;”
  • «Τι εικασίες κάναμε για τα άτομα;»
  • «Τι είδους πράγματα μας κάνουν να δημιουργούμε στερεότυπα για ανθρώπους;»
  • «Πώς νιώθει κανείς όταν αντιμετωπίζεται με στερεότυπα;»
  • «Είναι τα στερεότυπα ακριβή ή μας κάνουν να πιστεύουμε πράγματα που δεν βασίζονται σε πραγματικότητες;»

Προφίλ Στερεοτύπων

Όνομα Ηλικία Φύλο Ιστορικό

Serhat

15

Άνδρας

Ο Serhat  παράτησε το σχολείο πριν από 3 μήνες επειδή η μητέρα του τον χρειαζόταν για να κερδίσει μερικά χρήματα αφού ο πατέρας του επέστρεψε στην Τουρκία. Εργάζεται 6 ημέρες την εβδομάδα στο εστιατόριο ως βοηθός στην κουζίνα και σερβιτόρος.

Sally

19

Γυναίκα

Η Sally εργάζεται για τον Buck τους τελευταίους 14 μήνες ως σερβιτόρα. Ο Buck την αφήνει επικεφαλής τις Κυριακές και τις Δευτέρες. Η Sally έχει μια γοητευτική προσωπικότητα και τα πάει καλά με τους πελάτες.

Liz

54

Γυναίκα

Η Liz εργάζεται για τον Buck τα τελευταία 2 έτη ως βοηθός σεφ. Η Liz εργάζεται μόνο με μερική απασχόληση καθώς φροντίζει και τα εγγόνια της όταν οι γονείς τους βρίσκονται στην εργασία τους. Η Liz είναι αξιόπιστη, αλλά ενίοτε είναι εριστική με το άλλο προσωπικό.

Hyun Jin

27

Γυναίκα

Η Hyun Jin εργάζεται για τον Buck σε περιστασιακή βάση. Δεν της επιτρέπεται να εργάζεται τις Κυριακές λόγω των θρησκευτικών της δεσμεύσεων και συχνά δεν είναι διαθέσιμη τα Σάββατα λόγω των μεγάλων κορεατικών οικογενειακών συγκεντρώσεων της. Η Hyun Jin τα πάει καλά με όλο το προσωπικό και τους πελάτες, αλλά ενίοτε έχει προβλήματα στην επικοινωνία εξαιτίας του επιπέδου των αγγλικών της.

Bilal

18

Άνδρας

Ο Bilal εργαζόταν ως σερβιτόρος, αλλά τον τελευταίο καιρό εργάζεται ως βοηθός κουζίνας λόγω ορισμένων πελατών που αρνούνται να εξυπηρετηθούν από «αυτόν τον εξτρεμιστή». Ο Bilal εργάζεται σκληρά, αλλά δυσκολεύεται να παίρνει άδεια τις Παρασκευές για να επισκεφθεί το Τζαμί.

Drew

36

Άνδρας

Ο Drew εργάζεται ως επικεφαλής σεφ του Buck τα τελευταία 7 έτη. Είναι φιλικός με όλο το προσωπικό και συχνά γελάει και αστειεύεται. Τα πιάτα του είναι διάσημα στην πόλη.