Θέμα 3 Επιδράσεις του Μικρο-επιθετικού Άγχους στην Ψυχολογική Υγεία

Οι μικρο μικρο-επιθετικότητες αποκλείουν, αναιρούν ή ακυρώνουν τις ψυχολογικές σκέψεις, συναισθήματα ή τη βιωματική πραγματικότητα ενός ατόμου ή μιας ομάδας. Μπορούν να κάνουν τα θύματα να νιώθουν ότι τους κακομεταχειρίζονται ή τους αποκλείουν.

Τα ψυχολογικά διλήμματα που δημιουργούν, μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα φυλετικού θυμού, δυσπιστίας και απώλειας αυτοεκτίμησης. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις καταλήγουν σε αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, παρατεταμένο άγχος, ψυχολογικό τραύμα και ανησυχία.

Συν τω χρόνω οι μικρο-επιθετικότητες δημιουργούν μια εσωτερική σύγκρουση και χρόνιο άγχος. Όσοι βιώνουν μικρο-επιθετικότητα μπορεί να αισθάνονται ένταση που οδηγεί σε σωματική ένταση και αγωνία. Συχνά μπορεί να αντιμετωπίζουν σύγχυση, θυμό, ανησυχία, αδυναμία, απελπισία, απογοήτευση, παράνοια και φόβο που οδηγούν σε αρνητικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης, όπως η άρνηση, η κατάχρηση ουσιών και η απόσυρση. Εν κατακλείδι, ένα θύμα (ή μάρτυρας) μικρο-επιθετικής συμπεριφοράς μπορεί να οδηγηθεί σε ψυχολογικό τραύμα, συμπτώματα ανησυχίας και κατάθλιψης, καθώς και σε κοινωνικές φοβίες και αντικοινωνική συμπεριφορά.