Θέμα 1 Ευρύ Φάσμα Επιχειρημάτων

Η συζήτηση περί μικρο-επιθετικότητας στην πραγματικότητα δε σημαίνει μόνο τη συζήτηση για την εμφάνισή της, αλλά κυρίως για την πολυπλοκότητά της. Παρόλο που κάθε μεμονωμένη πράξη μικρο-επιθετικότητας μπορεί να φαίνεται μικρή και ασήμαντη, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να έχει συσσωρευτική δράση και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική ευημερία ενός ατόμου, στην αίσθηση του ανήκειν και στη συνολική ποιότητα ζωής. Σε αυτή την ενότητα, θα εστιάσουμε σε αυτές τις πτυχές και θα εμβαθύνουμε υπό το πρίσμα της νέας συνειδητοποίησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικά συλλογικό επίπεδο.

Η μικρο-επιθετικότητα εμφανίζεται σε ένα ευρύ φάσμα, αλλά ο όρος, αν και είναι γνωστός μεταξύ των ψυχολόγων και κάποιων ατόμων, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στους περισσότερους ανθρώπους. Για να κατανοήσουμε πραγματικά τη μικρο-επιθετικότητα στο ευρύ φάσμα της, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε και τη συμπεριφορά μας.

Υπάρχουν ακόμη αρκετά επιχειρήματα που προβάλλονται στις συζητήσεις τα οποία αρνούνται τις βλαβερές συνέπειες της μικρο-επιθετικότητας. Ας δούμε μερικά από αυτά: