Korak 3: Pojasnilo

Vodja razloži, kaj je RAIN in kako je usposabljanje razdeljeno: prva vaja se nanaša na vas, druga in tretja pa na vas in druge (5 minut).     

Primer

Velik del življenja doživljamo v samodejnem načinu, nismo aktivno prisotni pri opravljanju stvari, ki jih počnemo, temveč smo v transu. Na primer: Včasih zaklenem vrata in se peljem v službo, točno vem, kako priti tja, ni mi treba razmišljati o vseh korakih, preprosto to storim. Ali pa se pomikam po telefonu in nenadoma mine ura. Ali pa se sprehajam po trgovini in nenadoma ugotovim, da svoje telo primerjam z vsako [drugo osebo mojega spola], ki jo vidim. Tega se ne zavedam in ne zavedam. To je življenje, v katerem me obvladujejo moja čustva in misli, ki se odzivajo na izkušnje in se celo ločujejo. Meditacija RAIN je preprosto zapomljivo orodje za vadbo pozornosti in sočutja, da boste lahko živeli bolj zavestno in prijazno do sebe in svoje okolice.

Kaj je dež? To je kratica, ki si jo je enostavno zapomniti:

  • Prepoznajte, kaj se dogaja
  • Dovolite, da je izkušnja prisotna, ne da bi jo ocenjevali.
  • Raziskujte z zanimanjem in skrbnostjo
  • Vzgoja s sočutjem

Najprej bomo vadili RAIN na sebi, nato pa bomo izvajali vaje za boljše videnje in razumevanje drugih ljudi z ljubeznijo v srcu. Morda se vam bo to zdelo nenavadno ali celo strašljivo, vendar vas prosim, da ostanete odprti. Navsezadnje nimate ničesar izgubiti in lahko veliko pridobite.