Korak 3: Vizualizacija

Predstavljajte si sebe na točki, preden ste opazili kakršen koli neprijeten občutek. Oglejte si sebe kot popolnoma sproščenega, mirnega in sproščenega, tudi če veste, da boste naleteli na nekaj, kar je v preteklosti pri vas vzbujalo občutke nelagodja in tesnobe.

Sedaj si predstavljajte sebe ali svoj avatar, kako vstopate v to situacijo, pri tem pa ostanite popolnoma sproščeni in sproščene. Opazujte ljudi, predmete v prostoru (sobi, prostoru, okolju), poglede in zvoke okoli sebe. Morda boste opazili tudi posebne vonjave, ki so v prostoru. Pomembno je, da se pri vizualizaciji miselno vidite kot uspešnega in sproščenega.

Če kadar koli začutite neprijetne občutke (npr. tesnobo, …), se spomnite, da je to vaša vizualizacija. Vedno lahko dejanje zamrznete, vizualizacijo obrnete in se vrnete do točke, kjer se spet počutite varno in mirno. Nato ponovno začnite vaditi ali predvajati vizualizacijo. Med igranjem vaje ostanite povezani s svojim pomirjujočim dihanjem.

Po končani vaji vadite znova in znova. Vedno si lahko predstavljate, da ste vedno bolj samozavestni in sproščeni, kar vam omogoča večjo prilagodljivost in vam pomaga pripraviti se na nepredvidljive dogodke, ki bi se lahko zgodili v “resničnem” času.