Korak 3: Razprava

Skupinska razprava o stereotipih. Udeleženci naj razmislijo o svojem razmišljanju in ne poročajo o tem, kaj so povedali drugi posamezniki v majhni skupini.

  • “Ali smo si nekatere od teh ljudi predstavljali stereotipno? Kako?
  • “Kakšne predpostavke smo si ustvarili o posameznikih?
  • “Zaradi katerih stvari si ustvarjamo stereotipe o ljudeh?
  • “Kako se počutiš, ko si stereotipiziran?
  • “Ali so stereotipi točni ali pa zaradi njih verjamemo v stvari, ki ne temeljijo na dejstvih?

Stereotipi Profili

Ime Starost Spol Ozadje

Serhat

15 let

Moški

Serhat je pred tremi meseci pustil šolo, ker ga je mati potrebovala za zaslužek, potem ko se je oče vrnil domov v Turčijo. V restavraciji je delal šest dni na teden kot pomočnik v kuhinji in natakar.

Sally

19 let

.

Sally zadnjih 14 mesecev dela pri Bucku kot natakarica. Buck ji ob nedeljah in ponedeljkih prepusti odgovornost. Sally je očarljiva osebnost in se dobro razume s strankami.

Liz

54 let

.

Liz je zadnji dve leti delala za Bucka kot njegova pomočnica kuharja. Liz dela le za polovični delovni čas, saj skrbi tudi za vnuke, medtem ko so njihovi starši v službi. Liz je zanesljiva, vendar je včasih prepirljiva z drugimi zaposlenimi.

Hyun Jin

27 let

.

Hyun Jin priložnostno dela za Bucka. Zaradi verskih obveznosti ne sme delati ob nedeljah, ob sobotah pa je pogosto nedosegljiva zaradi srečanj z veliko korejsko družino. Hyun Jin se dobro razume z vsemi zaposlenimi in strankami, vendar ima včasih težave pri sporazumevanju zaradi ravni svoje angleščine.

Bilal

18 let

Moški

Bilal je delal kot natakar, vendar je v zadnjem času delal kot pomočnik v kuhinji zaradi nekaterih strank, ki niso želele, da bi jih postregel "ta ekstremist". Bilal je delaven, vendar ima ob petkih težave s pridobivanjem prostega časa za obisk mošeje.

Drew

36 let

Moški

Drew je zadnjih 7 let delal kot Buckov glavni kuhar. Z vsem osebjem je prijazen, pogosto se smeji in šali. Njegove jedi so v mestu znane.